Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvanredna sjednica entitetske vlade

Dodikova vlada ne prihvaća Inzkove odluke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je kako vlasti toga entiteta neće poštovati odluku visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu Valentina Inzka kojom je za tri godine produljen mandat stranim sucima i tužiteljima angažiranim na slučajevima ratnih zločina počinjenih u BiH.

Nakon što je Inzko tijekom dana objavio odluku kojom je mandat stranih sudaca i tužitelja pri sudu i tužiteljstvu BiH produljen do kraja 2012., Dodik je u Banjoj Luci održao izvanrednu sjednicu entitetske vlade kako bi ona reagirala na mjere visokog predstavnika.

Pročitajte i ovo Tarik Imamović Obitelj odahnula Kraj potrage: Pronađen je 26-godišnjak iz Zenice koji je nestao u Zagrebu Milorad Dodik U ulozi optuženika Poznat datum kada će se Dodik pojaviti na Sudu BiH, odvjetnik poručio: "Ne očekujemo pošteno suđenje"

Dodik je novinarima izjavio kako je Vlada RS odbacila odluku o sucima i tužiteljima ali i onu kojom je izmijenjen gradski statut Mostara i omogućen izbor gradonačelnika glasovima natpolovične većine gradskih vijećnika. 'Vlada (RS) neće poštovati Inzkove odluke a tražit ćemo da o njima raspravi i Narodna skupština (RS)', kazao je Dodik. Političke stranke iz BiH koje okupljaju pretežito Bošnjake poput Stranke demokratske akcije (SDA), Stranke za BiH (SBiH) i Socijaldemokratske partije (SDP), pozdravile su Inzkovu odluku da produlji mandat stranim sucima i tužiteljima no također su iskazali razočarenje činjenicom da mandat nije produljen sucima i tužiteljima koji su se bavili procesuiranjem organiziranog kriminala i korupcije. Na sličan način reagirao je i HDZ 1990. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene