Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dodik za pravo RS na odcjepljenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Republike Srpske, Milorad Dodik, najavio je da će u pregovorima o ustavnim promjenama u Bosni i Hercegovini predložiti da se u novi Ustav unese i odredba o "pravu na opredjeljenje do odcjepljenja".

"BiH za nas nije sporna dok se u njoj vidi Republika Srpska (RS) a ako netko ne vidi RS onda ni mi ne vidimo Bosnu", kazao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaoštravanje političke krize u BiH SAD spremne Dodiku uvesti sankcije Slika nije dostupna Politička kriza Inzko: Dodik otvoreno krši Daytonski sporazum!

Dodik je rekao da u pregovorima o ustavnim promjenama neki političari pokušavaju dovesti u pitanje opstanak entiteta što je, po njegovu mišljenju, rušenje Daytonskog sporazuma.

U takvim okolnostima, kazao je Dodik, novo ustavno rješenje mora predvidjeti i mogućnost "disolucije BiH".

Glavni odbor Dodikove Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) nedavno je zauzeo stajalište da u pregovorima o ustavnoj reformi treba predložiti ustroj BiH kao "asimetrične federacije" u kojoj bi sami entiteti odlučivali o tome koliko ovlasti žele prenijeti na državnu razinu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene