Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odgovorio je na kritike visokog međunarodnog predstavnika u BiH Valentina Inzka i američkog veleposlanstva u Sarajevu.


'Prošlo je vrijeme kada nam je američko veleposlanstvo moglo držati predavanje', rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske. On je komentirao navode veleposlanstva SAD-a i visokog predstavnika da izjavama upućenim dan ranije da će se BiH raspasti potkopava temelje ustava BiH te da Republika Srpska nije država. Dodik je dodao da se američko veleposlanstvo miješa u unutarnje stvari BiH opetujući da BiH od raspada ne mogu spasiti deklaracije američkog veleposlanstva.

>> Visoki međunarodni predstavnik u BiH: Dodik uzaludno pokušava osporiti državu BiH

Izrazio je sumnju da je istup američkog veleposlanstva ujedno i službeni stav američke administracije. Pri tome je podsjetio da je američko veleposlanstvo u Sarajevu prošle godine podržalo poteze visokog predstavnika koji je osporio odluke službenih institucija BiH oko uspostave vlasti u Federacije BiH što i, kako tvrdi Dodik, danas stvara ogromne probleme budući se radilo o neustavnim potezima.

>> Dodik: Iz BiH se ne može govoriti samo jednim glasom, to je iluzija

Valentin Inzko i američko veleposlanstvo ocijenili su u petak da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uzaludno pokušava osporavati državu BiH te da Republika Srpska nije država. Dodik je u intervju za izdanje jednog lista istaknuo da je Republika Srpska država a da je BiH njezin okov te da će se s vremenom raspasti. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Vezani članci Milorad Dodik Nova Dodikova kontroverzna izjava o genocidu u Srebrenici: "Ima podataka da su lijesovi prazni, da u njima nema posmrtnih ostataka" Milorad Dodik VIDEO Pogledajte novi ispad Milorada Dodika: Brutalno izvrijeđao i opsovao zastupnika