Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ignoriranje realnosti'

Dodik: Iz BiH se ne može govoriti samo jednim glasom, to je iluzija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Potrebno je dogovoriti koordinacijski mehanizam na državnoj razini, mehanizam efikasnog rješavanja problema među entitetima', rekao je europski povjerenik za proširenje Štefan Füle na početku današnjeg 'dijaloga na visokoj razini' s političarima iz BiH u Bruxellesu.

Dodao je kako ne očekuje da će sastanak završiti s jasnim dogovorom kako bi taj mehanizam trebao izgledati.Na političarima je iz BiH da razmijene ideje i odluče o tome, rekao je Füle, dodajući da upravo tome služi 'dijalog' koji bi se mogao pretvoriti u stalni oblik razgovora među BiH političarima pod patronatom Europske komisije.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Brz odgovor Dodikov sin o tome da je dobio hrvatsko državljanstvo: "Vidim da sam postao hrvatski državljanin..." Milorad Dodik i Vladimir Putin Planira "ekonomsku uniju" Dodika baš briga za američke sankcije: "Imam druge prijatelje, Vučića, Putina i Orbana..."

>> Dodik uvjeren: 'BiH je pred puzajućim raspadom'

Potkraj sastanka, na kojem je za stolom bilo oko 35 sudionika, bila je predviđena i večera tijekom koje je europski povjerenik želio čuti o političkoj situaciji u BiH koja se, priznao je, čini kaotičnom. Uoči početka sastanka, Milorad Dodik u Bruxellesu je novinarima izjavio da nitko ne može nastupati uime BiH jer nema institucionalnih ovlasti za takvo što. Očekivanje europskih dužnosnika da se iz BiH govori “jednim glasom' Dodik je nazvao birokratskom iluzijom. 

"Netko može nastupati uime BiH, odnosno može se govoriti jednim glasom, samo ako iza toga stoji jasan dogovor. Toga nema pa je to očekivanje jednog glasa još jedan pokazatelj da bruxelleska administracija ignorira realnost u BiH. Ta je realnost konstantna kriza, očita za sve koji je žive u BiH", rekao je Dodik. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene