Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gospodarska kriza utječe na prodaju tradicionalne božićne lutrije koja je podijelila ukupno 2, 32 milijardi eura nagrada, doznaje se od španjolske državne lutrije.


Drugu godinu zaredom promet te lutrije u kojoj sudjeluje većina Španjolaca, manji je za tri posto i iznosi ukupno 2,70 milijardi eura, prema podacima državne tvrtke Loterias y Apuestas Del Estado. Ipak lutrija, koja je u utorak podijelila 26 milijuna raznih nagrada i dalje je jako popularna. Procjenjuje se da polovica Španjolaca igra loto.

Vezani članci Igranje Lota nekome se dobro isplatilo (FOTO: Profimedia) Jedan je Hrvat bogatiji za gotovo milijun kuna: Sretni igrač lota ovu godinu neće pamtiti samo po koroni Slika nije dostupna Loto groznica: Jackpot dosegnuo gotovo pola MILIJARDE dolara!

>> VIDEO: Uložio dva eura i 'dignuo' 147 milijuna!

Ove godine je dobitni broj 78.294, sa 195 serija listića, a svaka je donosila tri milijuna eura. Svaki igrač koji je za 20 eura kupio jednu ‘desetinu’ serije 195 dobio je iznos od 300.000 eura. Milijuni Španjolaca su izravno pratili trosatno izvlačenje. Ove godine Španjolci su u velikom broju kupovali listić 25.609 koji odgovara datumu smrti Michaela Jacksona, 25. lipnja 2009. (Hina)