Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Do New Yorka za 10 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći europski diskontni avioprijevoznik Ryanair u sljedeće će tri do četiri godine pokrenuti niskotarifnu kompaniju koja će po povoljnim cijenama prometovati na transatlantskim rutama iz Europe na američki kontinet.

Čelnik kompanije Michael O'Leary najavljuje kako će karta za let do New Yorka stajati samo 10 eura. Na taj se korak irski avioprijevoznik odlučio uoči potpisivanja sporazuma o otvorenom nebu između EU-a i SAD-a koji omogućuje veći broj transatlantskih letova i niže cijene aviokarata, piše Poslovni dnevnik.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Ilustracija Stara i oronula Sudarila se dva vlaka podzemne željeznice u New Yorku: Brojni ozlijeđeni

No neki analitičari unutar avioindustrije ocjenjuju da nakon što stupi na snagu zakon o otvorenom nebu neće drastično pojeftiniti cijene aviokarata zbog visoko konkurentskog tržišta. 

Tome u prilog govori i istraživanje britanskog tijela nadležnog za civilno zrakoplovstvo u kojemu piše da putnici koji u SAD lete poslovno ili na odmor u sljedećih pet godina mogu očekivati niže cijena aviokarata tek do 10 posto.

Iz irskog diskontnog avioprijevoznika poručuju da će transatlantsku diskontnu aviokompaniju ustrojiti kao sestrinsku ili partnersku čiji će avioni polijetati s Ryanairovih postojećih baza u Londonu, Dublinu i Frankfurtu za američka odredišta New York, San Francisco, San Diego, Boston, Dallas i Floridu.

S flotom između 30 i 50 dalekoletnih aviona konkurirat će velikim aviokompanijama British Airwaysu i Virgin Atlantic Airwaysu, ali i rivalskom Aer Lingusu koji je u ožujku objavio da će sporazum o otvorenom nebu do kraja godine iskoristiti za tri nove transatlantske rute.

Aviokarte za jeftiniju ekonomsku klasu, ističe predsjednik uprave Michael O'Leary, stajat će oko 10 eura. Osim toga će nuditi i skuplja mjesta u prvoj klasi namijenjena poslovnim putovanjima, rekao je O'Leary koji bi s kormila Ryanaira trebao odstupiti u sljedeće dvije do tri godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene