Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nitko nije ništa primijetio

Djevojčica se zadavila sigurnosnim pojasom u školskom autobusu: "Mlatarala je rukama, vrisnula, udarala nogom u prozor"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Osoba koja je bila zadužena za nadzor djece u školskom autobusu u New Jerseyju 18 minuta nije bila svjesna što se događa jer je zurila u svoj mobitel i imala slušalice u ušima.

Fajr Atiya Williams (6), neverbalna djevojčica koja se koristila i invalidskim kolicima, žestoko se borila za svoj život dok ju je u stražnjem dijelu školskog autobusa gušio sigurnosni pojas, objavila je policija.

Osoba koja je trebala paziti na njezinu sigurnost, ali i sigurnost ostale djece u autobusu, punih 18 minuta nije ništa primijetila jer je bila zadubljena u svoj mobitel i sa slušalicama u ušima.

Djevojčicu je pojas počeo gušiti nakon što je autobus prešao preko nekoliko neravnina na cesti, pa se pojas stegnuo oko njezina vrata.

Na videosnimci s nadzorne kamere vidi se kako nitko nije obraćao pozornost na šestogodišnjakinju koja se dvije minute i 47 sekundi borila za život.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nova karta meduza Mala, ali vatrena: Ako je sretnete u Jadranu, njezin dodir dobro ćete zapamtiti

"Mlatarala je rukama i nogama. U najmanje dva navrata vrisnula je ili dahtala, a u jednom trenutku nogom je udarila u prozor autobusa", stoji u optužnici, prenosi New York Post.

Amanda Davila (27) bila je zadužena za nadzor sigurnosti djece u autobusu, a shvatila je da nešto nije u redu tek kada je autobus stigao u osnovnu školu Claremont u 9:02 ujutro, odnosno oko 14 minuta nakon što je Fajr pala u nesvijest i 18 minuta nakon što ju je počeo stezati pojas.

Davila je potom otkopčala pojas, a u autobus je stigla i učiteljica te u 9:04 zaključila da djevojčica vjerojatno ne diše. Pozvale su potom i drugo osoblje škole te su je dvije minute nakon toga počeli oživljavati. Malena je potom prevezena u bolnicu, gdje je preminula dva dana kasnije na odjelu intenzivne njege.

Pročitajte i ovo Ilustracija sudjeluje 40 policajaca Velika policijska akcija u Istri: U tijeku su uhićenja i pretresi, procurilo tko je na udaru

Osim što nije obraćala pažnju na djevojčicu tijekom vožnje, 27-godišnjakinja nije ni sigurnosni pojas pričvrstila kako treba. Davila je optužena je za ubojstvo iz nehaja i ugrožavanje djetetova života. Trenutačno se nalazi u pritvoru u okrugu Somerset.

Neutješni roditelji kažu kako njihova djevojčica, koja je imala rijedak genetski poremećaj, Emanuelov sindrom, to ničime nije zaslužila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene