Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Borba nije gotova"

Nitko je nije shvaćao ozbiljno: Zbog šokantne smrti tinejdžerice zatvaraju kontroverznu školu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Državna vlada naredila je zatvaranje škole za takozvane "problematične tinejdžere" koja je tvrdila da popravlja tinejdžere s problemima u ponašanju, navodeći smrt više učenika.

Taylor Goodridge (17) umrla je od sepse uzrokovane infekcijom abdomena u prosincu. U to je vrijeme bila učenica na Diamond Ranch Academy, jednoj od stotina kontroverznih škola za problematične tinejdžere diljem Sjedinjenih Država. Članovi osoblja ranije ove godine rekli su da je Goodridge više puta povraćala u danima i tjednima prije smrti, ali je neki zaposlenici nisu shvaćali ozbiljno.

Tinejdžeri s problemima u ponašanju često bi stizali u školu nakon što bi ih njima nepoznati ljudi praktički otimali iz kreveta i ubacivali na stražnje sjedalo kombija. Sada je Diamond Ranch Academy zatvorena nakon što joj je Državni odbor za licenciranje u državi Utah oduzeo radnu dozvolu, prenosi Sky News.

Pročitajte i ovo Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a sudjelovali Barbarić i Filipović "Lažljivo smeće. Je*at ću ti mater": Stigla reakcija Banskih dvora o žestokom napadu na sastanku o aferi u HEP-u

Postoji i optužba za teško tjelesno zanemarivanje protiv pomoćnika ravnatelja škole, a otkrivena je smrt još dvojice učenika prethodnih godina. Taylorin ožalošćeni otac, Dean Goodridge, kaže da odluka o zatvaranju škole nudi određenu utjehu.

"Zagrlio sam svoju djecu kad sam saznao. Rekao sam im da je to učinila njihova sestra. To je Taylor, ona će zatvoriti mjesto koje treba zatvoriti. Ali znam da borba nije gotova. Učinit ću što god mogu da iskoristim Taylorino ime i sve ono kroz što je prošla kako bih osigurao da drugo dijete više nikada ne prođe kroz to", kaže Goodridge.

Pročitajte i ovo Jahta pokosila ribaricu Teška nesreća Jahta pokosila ribaricu na moru, poginuo kuhar: Policija privela jednu osobu

Izvješće obdukcije pokazalo je da Taylor nije bila dobro više od tjedan dana prije nego što je umrla, a članovi osoblja primijetili su da ima nadut trbuh, ali unatoč tome što je tražila da je odvezu u bolnicu, to nikad nisu učinili.

"Da budemo potpuno jasni, njezina se smrt mogla potpuno izbjeći", kaže senator države Utah Mike McKell. "Imala je infekciju, lako se mogla liječiti. Činjenica je da nije mogla dobiti medicinsku skrb, mislim da je odluka da država ne obnovi tu licencu potpuno primjerena", kaže McKell.

Diamond Ranch Academy oglasila se službenom izjavom. "Odluka o prekidu rada odbijena je zbog nepravednog tretmana države Utah koja je dosljedno pokazivala nedostatak brige za sigurnost, dobrobit i tretman mladih u programima. Dodatno, Državni odjel za zdravstvene usluge u državi Utah nije osigurao pravilan postupak i iznijeli su lažne optužbe koje će biti opovrgnute na sudu."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene