Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Djevojčica rođena teška samo 284 grama danas je zdravo dijete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojčica Amillia Taylor rođena je na jesen 2006. godine. Stara 21. tjedan težila je samo 284 grama i bila veličine prosječne olovke.

Danas Amillia ima godinu dana i šest mjeseci, a prije par mjeseci izgovorila je svoju prvu riječ - Tata.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

Presretni roditelj, sjećaju se kako je počela borba za život njihove djevojčice.

Sonja Taylor i njezin suprug bezuspješno su pokušavali dobiti dijete. U lipnju 2006. godine Sonja je po drugi put otišla na umjetnu oplodnju. Dva tjedna nakon toga, kućni test je pokazao da je trudna. Bila je oduševljena, ali i zabrinuta jer su njezinu trudnoću od samog početka pratili problemi. Na pregledu je ultrazvuk pokazao ugrušak pored bebe, zbog kojeg je Sonja krvarila i morala ležati.

'Bila sam trudna 18 tjedana, a nakon što sam osjetila mučninu i nelagodu, otišli smo u bolnicu. Liječnik me pregledao ultrazvukom i rekao da imam trudove', rekla je Sonja Taylor.

Ubrzo su trudovi prestali, pa je puštena kući. No, problemi nisu prestali. Nakon par dana ponovno je dobila trudove, a kada je došla u bolnicu bila je spremna za porođaj.

Liječnici su pokušali na sve načine odgoditi porod. Sonja priznaje kako im je lagala da je dijete starije dva tjedna, jer ju nikako nije željela izgubiti, a bojala se da se za njezin život neće boriti jer je premalena.

Znala je da treba izdržati par tjedana da prođe zakonski rok za pobačaj te ako uspije da će liječnici njezinu bebu pokušati održati na životu.

Ipak više nije mogla izdržati. Pozvala je liječnika, a kada, bebina nožica je već virila van. Odlučeno je da se napravi carski rez.

Tako je malena Amillia Taylor stigla na svijet. Jedva je disala, a koža joj je bila toliko tanka da se ljuštila.

Ipak uspjela je preživjeti.

Danas ima godinu i šest mjeseci i potpuno je zdravo dijete.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene