Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Praktički ga spasili

Roditelji fotografirali dijete i primjetili nešto neobično

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malenom dječaku iz Velike Britanije život su spasile fotografije napravljene putem smartphonea njegovih roditelja. Oni su na fotografijama primijetili stalni odsjaj u desnoj rožnici, a kad su zatražili mišljenje liječnika, ostali su šokirani.

Agresivan i smrtonosan oblik raka oka roditelji Taylora Treadwella otkrili su slikajući ga mobtelom posljednjih par godina. Dječaku bi desno oko, odnosno rožnica stalno imala odsjaj od blica, a kad je to primijetila njegova teta (sestra od majke), upozorila je na rijedat oblik raka, koji se još zove retinoblastoma.

Pročitajte i ovo Operacija, ilustracija Spasili djevojku Liječnici u susjedstvu ostali u šoku: ''Takvo nešto još nismo vidjeli" Ilustracija Veliki uspjeh liječnika UZNEMIRUJUĆE SNIMKE Ivanki odstranili tumor težak 20 kilograma: ''Mislila sam da imam višak kilograma''

Taj oblik raka najčešće zahvaća djecu u najranijom životnoj dobi, a najpouzdanija, čini se metoda da ga se otkrije, je upravo bljeskalica kamere pa i one na mobitelu.

Liječnici su Taylorovim roditeljima potvrdili da je riječ o bolesti, odnosno da mališan ima manji tumor na lijevom te veći na desnom oku. Ovaj veći je dječaku i oduzeo vid na desno oko.

Usljedili su mjeseci kemoterapija, ali je tretman pomogao dječaku i tumori su se povukli, no dječak nije izliječen, jer treba ići na redovite provjere kako ne bi nastupile negativne promjene i bolest se vratila.

"Teško je povjerovati da mu je fotografija spasila život", rekla je za Mirror dječakova majka Tina Treadwell. Dodala je kako su liječnici istaknuli da se obnovio dotok krvi u oko pa da bi se Tayloru vid možda mogao i vratiti ako se oporavak i dalje nastavi.

"Što god da se dogodi, on će biti zvijezda u mom oku", rekla je na kraju ipak sretna majka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene