Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog zaštite dječakovih interesa

Dječak koji se zove BOČ RVF 26062002 ne može dobiti rodni list

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moskovske vlasti odbile su izdati rodni list 6-godišnjem dječaku kojemu su roditelji dali ime BOČ RVF 26062002, javili su ruski mediji.

Dužnosnici su odbili upisati njegovo ime, koje je ruska kratica za 'primjerak ljudske vrste rođen u obitelji Voronjin-Frolov 26. lipnja 2002.', kako bi zaštitili dječakove interese.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijetnja nacionalnoj sigurnosti BiH: Uhićen radikalni islamist - Izrečena mu mjera protjerivanja Slika nije dostupna Pokazala analiza Izigrao je sustav: 'Jednostavno, to čudovište nije trebalo biti u našem društvu'

'To je učinjeno kako bi se zaštitili interesi dječaka', izjavila je predstavnica Matičnog ureda Tatjana Ušakova. Njegovi roditelji trebaju razmisliti o tome kako bi on živio s tim imenom...'. Iako u Rusiji ne postoji zakon koji brani davanje čudnih imena djeci, u ovom slučaju zahtjev roditelja je odbijen. Ušakova je izjavila da su se roditelji obratili Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu, ali da je i taj sud odbio njihovu žalbu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene