Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šok u Švedskoj

Dječak (10) zadavio 4-godišnjaka i ostavio tijelo u šumi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještani sela Ljungby u Švedskoj u šoku su nakon stravičnog ubojstva u kojem je 10-godišnji dječak užetom zadavio četverogodišnjaka.

Mlađi od dvojice dječaka nestao je još 16. listopada, a pronađen je mrtav u obližnjoj šumi. Lokalne vlasti izvijestile su kako je nestao iz parka pored kuće nakon svađe s drugom djecom, prenosi Telegraph.

Pročitajte i ovo Bečka policija (Foto: Arhiva/AFP) Posvađali se zbog novca Strava u Beču: 16-godišnji Hrvat nožem teško ranio 14-godišnjeg učenika ispred srednje škole Vršnjačko nasilje (Dnevnik.hr) - 10 Policija istražuje incident Zadar: Potukla se dvojica maloljetnika, a vršnjaci umjesto da ih razdvoje pokrenuli masovnu tučnjavu

Lokalna policija potvrdila je da je ubojstvo priznao 10-godišnji dječak. To priznanje rezultat je dvomjesečne istrage u kojoj je sudjelovalo 40 policajaca, koji su obavili čak 540 obavijesnih razgovora, uključujući i 65 s maloljetnicima u dobi od 5 pet do 15 godina.

'Desetogodišnji dječak nam je rekao što je učinio, kako je to učinio i priznao nam sve', rekao je Robert Loeffel, glasnogovornik policije okruga Kronoberg. No, kako je dječak pet godina ispod dobne granice u kojoj maloljetnik može pred zakonom odgovarati za svoja nedjela, zasad će ga preuzeti socijalne službe.

Zamjenica tužitelja Yvonne Rudinsson istaknula je kako drugih osumnjičenih u slučaju zapravo nema. 'Neću otkrivati što je sve dječak rekao, ali što se mene tiče, ovaj slučaj je riješen', dodala je Rudinsson.

Selo Ljungby dosad je jedino bilo poznato po tome da je u njemu rođen Ingvar Kamprad, osnivač IKEA-e. Ovaj slučaj ostavio je sve stanovnike u šoku, a pogotovo obitelji dvojice dječaka. Zbog straha da se 10-godišnjem dječaku ili njegovoj obitelji što ne dogodi, vlasti su ih odlučile preseliti na tajnu lokaciju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene