Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posvađali se zbog novca

Strava u Beču: 16-godišnji Hrvat nožem teško ranio 14-godišnjeg učenika ispred srednje škole

Bečka policija (Foto: Arhiva/AFP)
Bečka policija (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP
U maloljetničkom incidentu ispred Politehničke škole u Beču 16-godišnji učenik hrvatskog porijekla kuhinjskim je nožem ubo 14-godišnjeg učenika. Povod svemu bio je pokušaj iznude novca mlađeg učenika od starijeg, popraćen i prijetnjom smrću, pišu austrijski mediji.

Ispred bečke srednje škole u srijedu ujutro dogodio se težak incident, u kojem je 16-godišnji tinejdžer hrvatskog porijekla nožem ubo 14-godišnjeg vršnjaka, piše kleinezeitung.at. Povod za njihov sukob bila je svađa zbog novca, odnosno pokušaj iznude mlađeg tinejdžera prema starijem, a sve zbog toga što je 16-godišnjak sestru mlađeg nazvao "slatkom" ispred ostalih učenika.

Pročitajte i ovo Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

Mlađi je to shvatio kao uvredu, pa je tražio od starijeg da mu plati 100 eura za to te mu je i zaprijetio smrću, piše navedeni portal.

Stariji tinejdžer najprije je platio 100 eura mlađem, no kad je ovaj zatražio da mu plati još, dogovorili su se da će se naći ispred škole, a tijekom tog susreta 16-godišnjak je upotrijebio kuhinjski nož od 30 centimetara koji je ponio sa sobom.

14-godišnjak je u napadu teško ozlijeđen te mu se liječnici i dalje bore za život.

Bečka policija uhitila je 16-godišnjaka i tretira čitav slučaj kao pokušaj ubojstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene