Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Irokez' na čelu misije

Direktor leta rovera 'Curiosity' postao internet senzacija!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iza Bobaka Ferdowsija, direktora leta NASA-inog rovera Curiosityja, luda su 24 sata.

Ferdowsi, raketni stručnjak, u zadnja je 24 sata pokupio veliku internetsku slavu, zahvaljujući posebnoj frizuri i srčanosti s kojom je pratio razvoj događaja, piše NBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ovo je dokaz' FOTO: NASA-ina fotografija o kojoj pričaju teoretičari zavjere Slika nije dostupna Smirili strasti NASA razotkrila izvor MISTERIOZNOG svjetla na Marsu

Dobio je čak 20,000 Twitter sljedbenika u jednoj noći. Obožavatelja je podjednako i muškog i ženskog spola. Na internetu je otvorena stranica u njegovu čast. 'Postao je internetska senzacija....prezuzet je u prizemljivanju robota na Mars da bi je primjetio', jedna je ostavljenih poruka.

No, Ferdowsi, koji mijenja frizuru za svaku misiju posebno, je poruke ipak primjetio. 'Ovo je nadrealno. Još uvijek ne mogu vjerovati da mu postali 'Marsova stvar'. Ne mogu vjerovati', napisao je.

>> Evo kako je izgledalo slijetanje 'Curiosityja' iz Marsove orbite!

O njegovoj popularnosti svjedoči i činjenica, da kada se šeće kampom, nema kolege koji ga ne dođe zagriliti i čestitati mu. Radi u laboratoriju već devet godina, a većinu vremena potrošio je za prikupljanje 2,5 milijardi dolara za laboratorijske misije na Marsu. Posebno se spremao za svečano prizemljavanje rovera Curiosity.

Sam za svoje kolege, s kojima provodi većinu vremena, kaže da su mu puno više od ljudi s kojima radi, oni su njegovi pravi prijatelji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene