Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednikova rezidencija

Direktor kazališta autom se pokušao probiti u Elizejsku palaču

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljutitog direktora kazališta priveli su odmah nakon pokušaja probijanja u rezidenciju francuskog predsjednika.

Direktor jednog pariškog kazališta priveden je u četvrtak nakon što je pokušao probiti se automobilom u Elizejsku palaču, službenu rezidenciju i ured francuskog predsjednika, no u tome nije uspio, objavila je francuska policija.

Pročitajte i ovo Prosvjed na Science Po Protjerano je 70-ak prosvjednika Prosvjedi ne staju ni u Francuskoj: Policija evakuirala propalestinske prosvjednike Pucnjava i eksplozije u Rusiji Petorica napadača VIDEO Pucnjava i eksplozije u Rusiji: Napad na policajce, sedam mrtvih i četvero ranjenih

Muškarac, talijanske nacionalnosti, stigao je automobilom do kolnog ulaza u Elizejsku palaču, no metalnu je ogradu tek okrznuo malom brzinom, rekao je jedan izvor iz policije. 'Snage reda na mjestu događaja odmah su ga privele', dodao je.

U Elizejskoj palači prvi put neudana prva dama

Direktor pariškog kazališta 'La Comedie Italienne', koje se nalazi u četvrti Montparnasse, prvi je put priveden u srijedu u blizini Elizejske palače. Tada je iz automobila izvadio lutku harlekina, polio ga alkoholom i zapalio, a potom je po ulici bacao letke u kojima osuđuje smanjenje subvencija za svoje kazalište, po izvoru. Policija ga je saslušala i pustila na slobodu ne podigavši optužnicu.

Čini se da je i njegov novi prosvjed s time povezan.

Nedugo nakon uhićenja odveden je u bolnicu na liječnički pregled. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene