Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Deset osoba, među kojima četvero zaposlenika Crvenoga križa, ubijeno je u sukobima u subotu ujutro u Bagdadu, doznaje se od sigurnosne službe.


Pet je osoba ubijeno, a jedna je ranjena kada su naoružane osobe otvorile vatru na njihov automobil u četvrti Saidiya, na zapadu Bagdada, izvijestio je sigurnosni izvor.

Vezani članci Prizor iz filma 4700 kilometara daleko - 1 Kao 15-godišnjak s majkom i sestrama pobjegao u Hrvatsku: "Tata je htio udati svoje 9-godišnje kćeri. Mami je prijetio da će joj baciti kiselinu u lice" Slika nije dostupna Irak: 34 mrtvih u atentatima na šijitske četvrti Bagdada

Četvero zaposlenika Crvenoga kriza je ubijeno, a troje ranjeno kada je zapucano na njihov minibus u Bayiji, na jugozapadu prijestolnice, dodaje.

Djelatnik gradske uprave je smrtno stradao, a osmero njegovih kolega je ranjeno u eksploziji bombe kućne izrade u Zafaraniyahu, na jugu Bagdada.

Napadi ne jenjavaju unatoč planu sigurnosti za Bagdad u okviru kojega je gotovo 80.000 Amerikanaca i Iračana raspoređeno radi suzbijanja nasilja, većinom sektaškog u kojemu je u 2006. život izgubilo više od 16.000 ljudi, prema podatcima Ujedinjenih naroda.