Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Del Ponte: Srbija ne surađuje s Haagom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavna haška tužiteljca Carla del Ponte izvijestila je ministre vanjskih poslova EU-a kako Srbija ne surađuje dovoljno s Haškim sudom.

'Činjenica da je Ratko Mladić još uvijek na slobodi, nakon svih obećanja i izjava koje su dane proteklih godina, jasno to dokazuje. Apsolutno sam uvjerena kako srbijanska vlada ima mogućnosti i sredstva locirati i uhititi bjegunca. Glavna prepreka je provođenje tih mogućnosti u opipljive rezultate. Stoga ne mogu dati pozitivnu ocjenu pune suradnje dok Ratko Mladić nije uhićen i prebačen u Haag', stoji u pisanoj izjavi Carle del Ponte.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Del Ponte: Suradnja RH zadovoljava, no nadzor neka ostane Slika nije dostupna 'Izvješće o suradnji sa Srbijom bit će pozitivno'

Srbija je završila tehničke pregovore o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, no za njegovo potpisivanje uvjet je puna suradnja s Haškim sudom koja treba voditi uhićenju preostalih haških bjegunaca. 

Odluku o tome kada će sporazum biti potpisan donosi povjerenik za proširenje Olli Rehn, a on će se u velikoj mjeri oslanjati na ocjene Carle del Ponte.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene