Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Deby tvrdi da kontrolira Čad i N'Djamenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Čada Idriss Deby Itno izjavio je danas N'Djameni da njegove snage kontroliraju cijeli glavni grad i zemlju i da progone pobunjenike u bijegu.

"Kontroliramo ne samo cijeli glavni grad, već i cijelu zemlju", rekao je čadski predsjednik na prvoj konferenciji za novinare od početka borbi u N'Djameni prošlog vikenda između njegovih snaga i pobunjenika koji ga pokušavaju svrgnuti.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

"Neki pobunjenici su pobjegli, neki su još u N'Djameni u civilnoj odjeći, a neki pokušavaju stići do sudanske granice", dodao je predsjednik obrativši se novinarima.

To proglašenje pobjede predsjednika države kojega su opkolili pobunjenici u predsjedništvu tijekom vikenda, zbilo se nakon razgovora s francuskim ministrom obrane Herveom Morinom koji mu je došao u N'Djamenu dati javnu podršku.

Morin je rekao novinarima da je došao u N'Djamenu donijeti "političku podršku predsjedniku Debyju" i naveo je da Francuska podržava i želi da Čad zadrži svoju cjelovitost.

U utorak je francuski predsjednik Nicolas Sarkozy obećao da će Pariz ispuniti svoju obvezu u Čadu ako bude potrebno, a ta obveza je "odlučnija zaštita legalne vlade, ako se ukaže potreba", precizirao je ministar vanjskih poslova Bernard Kouchner.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene