Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čemu to?

POLICIJA U ČUDU Netko u Njemačkoj doista ne zna što bi s 'parama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka policija iz Darmstadta na više mjesta po gradu pronašla je izrezane novčanice eura vrijednosti 50, 100 i 500 eura. Zasad se to pokazalo kao nerješiva zagonetka.

Krajem kolovoza po njemačkom gradu Darmstadtu počele su nicati isječene novčanice eura, prepuštene ulicama i vjetru, a policija je otkrila samo jednu stvar o toj zagonetki - novčanice su prave i dosad je pronađeno "euro puzzli" u vrijednosti od oko 20.000 eura, prenosi The Local.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama

Zašto netko namjerno uništava novčanice eura i prosipa ih po gradu, motiv je kojeg policija nije uspjela dokučiti, a Njemačka federalna banka potvrdila je da je riječ o (nekoć) valjanim novčanicama.

Provalili u trgovinu, otvorili 1200 piva, a nisu popili ni gutljaja

Dosad su se uništeni euri pojavili na čak 23 lokacije u navedenom gradu, s tim da je u najmanje jednom slučaju uništen novac pronađen nasred ulice.

Osoba ili osobe odgovorne za te bizarne događaje, očito ne mare za troškove, jer među izrezanim novčanicama su i one od 500 eura. Neki od građana Darmdstadta koji su naišli na uništene novčanice, pokušali su iste zamijeniti u banci, no to nije tako lagano, jer novčanice prvo moraju na provjeru, a nakon toga i samo ako je više od 50 posto novčanice u komadu, može nastupiti zamjena oštećene novčanice.

Misterij i dalje ostaje nerješen.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene