Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Duga agonija

Danska: Tužan kraj za kita zatočena u fjordu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč vlastitim pokušajima i ogromnim naporima spasioca, kit koji je prije pet dana zalutao u danski fjord uginuo je nakon duge agonije.

Kit perajar dug petnaest metara i težak između 20 i 30 tona, nasukao se u srijedu ujutro 50 metara od obale fjorda Vejle, na zapadu zemlje. Njegovu borbu za preživljavanjem pratile su posljednjih dana tisuće Danaca na licu mjesta.

Pročitajte i ovo Søren Pape Poulsen U 52. godini Preminuo vođa danskih konzervativaca: "Zadnje što je doživio bio je veliki pljesak stranačkih kolega" Danska zastava Pod pritiskom Zapovjednik danske vojske dao ostavku

Do petka potpuno nepokretan, usprkos nekoliko pokušaja spasioca da ga usmjere prema dubljoj vodi, i održavan na životu uz pomoć vatrogasaca koji su ga polijevali vodom, kit je toga dana napravio pothvat uspjevši se odsukati.

Plivao je oko 1,5 kilometar, ali ‘nažalost, u krivom smjeru, prema dnu fjorda a ne prema otvorenom moru’, rekao je glasnogovornik policije Joergen Jacobsen.

Uhvaćen ponovno u klopku, kit star između tri i četiri godine od subote je nepokretno ležao u 1,5 metara vode, blizu luke Vejle. Zadnji pokušaji vatrogasaca da ga usmjere prema pučini ostali su bezuspješni. To je prvi kit koji se nasukao u Danskoj od 1958. godine. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene