Srpski direktor policije Vladimir Rebić potvrdio je da je zapaljeni automobil iz kojeg je, kako se sumnja, pucano na Olivera Ivanovića, pripadao Srbinu iz Austrije koji je "davno preminuo". Ivanović je sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Galerija


Vladimir Rebić dodao je da je vozilo više puta potom prodavano i policija pokušava da sazna tko je posljednji kupio taj automobil.

Vezani članci Kolumnist Jamal Khashoggi (Foto: AFP) Turska privela navodne arapske špijune i istražuje njihovu povezanost s Khashoggijevim ubojstvom Tin Šunjerga osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva roditelja (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Vrhovni sud smanjio kaznu Tinu Šunjergi na 35 godina

Rebić je potvrdio da je riječ o davno preminulom Srbinu iz Austrije te dodao da imaju određena saznanja koja ukazuju na moguće izvršitelje ubojstva Ivanovića, no više detalja nije htio otkriti kako ne bi ugrozio istragu.

Podsjetio je da se Srbija više puta obratila Euleksu i Unmiku tražeći da se srpske institucije uključe u istragu, no odgovor još nisu dobili.

Ivanović sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative Sloboda, demokracija, pravda, koji je ubijen u utorak, sahranjen je  u 12:30 u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a na sprovodu se okupilo više tisuća građana koji su u tišini palili svijeće i ostavljali cvijeće.

Tanja Petrović, svjetska šampionka u karateu i dugogodišnja Ivanovićeva prihateljica, u ime obitelji i prijatelja je održala govor. "Nastavite njegovati sve ono lijepo što je usadio u vas i od čega ste satkani", poručila je Petrović Ivanovićevoj obitelji, dodajući da on nije prošlost, već sadašnjost i budućnost.

"Ne boj se Olivere tamo gdje ideš, tamo Bog, vjera i istina za koju si se borio i poginuo, rekla je Petrović. 

Supruga Milena: Nikad više na Kosovo

Njegova supruga Milena Ivanović izjavila je uoči sprovoda medijima da se više nikad neće vratiti na Kosovo, prenose srpski mediji. "Sin i ja smo završili s Kosovskom Mitrovicom, gradom straha, tame i bola. Naš Oliver život je dao za Kosovo i srpstvo i kad je molio za pomoć, tražio zaštitu, nikoga nije bilo. Sad za njega kažu da je heroj, a gdje su bili ti koji ga veličaju kad su nam bili najpotrebniji?" rekla je Ivanović.

Agencija Tanjug prenosi da je delegaciju Vlade Srbije na sprovodu Olivera Ivanovića predvodila premijerka Ana Brnabić i direktor Ureda za KiM Marko Đurić.

Na Novom groblju su i bivši predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, ministri Rasim Ljajić i Nenad Popović, Milorad Pupovac, bivši predsjednik Koordinacijskog tijela za KiM Nebojša Čović, predsjednik DS-a Dragan Šutanovac, lider Nove stranke Zoran Živković i drugi.