Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Od velikog značaja za Srbiju'

Dačić pozdravio oslobađajuću presudu Stanišiću i Simatoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski premijer Ivica Dačić kaže da je oslobađajuća nepravomoćna presuda Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću od velikog značaja za Srbiju.

Srbijanski premijer Ivica Dačić pozdravio je današnju nepravomoćnu oslobađajuću hašku presudu Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću. Kako prenosi B92, Dačić kaže kako je presuda od velikog značaja za Srbiju.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica Stanišić i Simatović nepravomoćno Bivši Miloševićevi obavještajci osuđeni na 12 godina zatvora za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH

>> Haški sud oslobodio Stanišića i Simatovića po svim točkama optužnice za zločine u RH i BiH

'Ovakva presuda je od velikog značaja za Srbiju. Vlada Srbije se zalagala i zalaže se za fer suđenja pred Haškim tribunalom, jer je to jedini način da se utvrdi istina o zločinima i steknu uvjeti za pomirenje i osiguravanje trajnog mira i stabilnosti u regiji', naveo je Dačić.

Haški su suci većinom glasova danas oslobodili krivnje bivšeg šefa srbijanske službe državne sigurnosti (SDB) Jovicu Stanišića te bivšeg zapovjednika jedinice za specijalne operacije SDB-a Franka Simatovića, optužene za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH koje su počinile srpske paravojne jedinice.

Sud je također većinom glasova utvrdio da Stanišić i Simatović nisu imali namjeru pridonijeti ostvarenju navodnog udruženog zločinačkog pothvata kojemu je cilj bio uklanjanje većine nesrba iz velikih dijelova Hrvatske te BiH od 1991. do 1995.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene