Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika tragedija

Cure detalji nesreće u Italiji u kojoj je poginula 5-godišnja djevojčica: Za sve je kriva ptica?

Prizori s mjesta nesreće
Prizori s mjesta nesreće Foto: Screenshot/Twitter
Polako se otkrivaju detalji nesreće u Italiji u kojoj je poginula petogodišnja djevojčica.

Petogodišnja djevojčica poginula je jučer u padu talijanskog vojnog zrakoplova u blizini zračne luke Torino-Caselle. Brat poginule djevojčice teško je ozlijeđen, dok roditelji i pilot nisu u životnoj opasnosti.

Pilot je inače pripadnik elitne akrobatske skupine Frecce Tricolori. Trenutno se nalazi u bolnici s opeklinama, piše RAI.

"Otac je jako uznemiren, u šoku je, samo je rekao da je čuo veliku buku", rekao je Giovanni La Vall, ravnatelj gradskog zdravstva.

Uzrok nesreće još nije poznat, no polako se otkrivaju detalji. Pilot je ubrzo nakon polijetanja obavijestio svog vođu tima da ima problem s motorom. Nakon toga je izgubio kontrolu nad letjelicom i aktivirao uređaj za katapultiranje. Avion se srušio, zapalio i udario u automobil.

Pročitajte i ovo Ilustracija Poplave u Grčkoj Bračni par poginuo na medenom mjesecu: Bujica odnijela bungalov u koji su se sklonili od nevremena

"Iz neutvrđenog razloga zrakoplov Pony 4 kojim je upravljao bojnik Oscar Del Do izgubio visinu i pao na tlo. Pilot je neposredno prije sudara uspio izvesti manevar katapultiranja", stoji u službenom priopćenju.

"U ovom trenutku nije moguće potvrditi uzroke nesreće. Jedna od hipoteza koja se ispituje, s obzirom na dinamiku događaja, jest udar zrakoplova u ptice tijekom prve faze polijetanja. Požar koji se razvio nakon sudara zrakoplova s tlom nažalost se proširio na automobil", dodali su.  

Jučer se dogodila još jedna nesreća u torinskom aeroklubu, za vrijeme demonstracije povodom stote obljetnice zračnih snaga. Zrakoplov je prilikom slijetanja izletio s piste i prevrnuo se. Nije bilo ozlijeđenih.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene