Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tragedija u pakistanu

Čudom preživio pad zrakoplova u kojem je poginulo 97 ljudi: "Svi su plakali i molili. Uspio sam otkopčati pojas..."

Preživio stravičan pad zrakoplova u Pakistanu - 4
Preživio stravičan pad zrakoplova u Pakistanu - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Preživio stravičan pad zrakoplova u Pakistanu - 1 Preživio stravičan pad zrakoplova u Pakistanu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Preživio stravičan pad zrakoplova u Pakistanu - 4 Preživio stravičan pad zrakoplova u Pakistanu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Preživio stravičan pad zrakoplova u Pakistanu - 2 Preživio stravičan pad zrakoplova u Pakistanu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Preživio stravičan pad zrakoplova u Pakistanu - 3 Preživio stravičan pad zrakoplova u Pakistanu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +2 Preživio stravičan pad zrakoplova u Pakistanu - 5 Galerija 1/7 >>
Pronađena je crna kutija zrakoplova Airbus A-320 koji je jučer pao na naseljeno područje u Pakistanu. Nastavlja se traganje za tijelima zarobljenima ispod dijelova aviona. Od 99 putnika i članova posade, samo su dvije osobe preživjele.

Priča Muhammada Zubaira pravo je čudo. S manjim ozljedama preživio je pad aviona u kojem je živote izgubilo 97 ljudi.

"U avionu su bila djeca, muškarci, žene, stariji. Kada se avion počeo ponovno izdizati iznad piste, svi su vikali i plakali, svi su počeli moliti", ispričao je Zubair novinarima u bolnici.

Pročitajte i ovo Pad zrakoplova u Nashvilleu Tragedija u Nashvilleu Avion pao na autocestu pa eksplodirao: "Poginulo je pet osoba, sreća što nije udario u zgradu" Screenshot Zastrašujuće Stotine bijesnih muškaraca napale ženu zbog natpisa na haljini: "Samo je jedna kazna – odrubljivanje glave"

Nakon što se avion srušio, Zubair se uspio spasiti. "Nakon što je u avionu buknuo požar, otkopčao sam svoj sigurnosni pojas i vidio sam svjetlo. Izašao sam iz aviona tako što sam skočio, visina je bila gotovo 3 metra. Nakon toga, došla je hitna pomoć i odvezli su me u bolnicu", kaže Zubair.

Na mjestu pada zrakoplova vojska i spasioci neumorno su tragali za tijelima zarobljenima ispod trupa aviona. Obitelji žrtava okupljale su se ispred mrtvačnice kako bi identificirali svoje voljene.

Održani su i prvi sprovodi. Među njima i za preminulu četveročlanu obitelj. "Što možemo reći? Izgubili smo brata. Nitko ne može platiti ovaj gubitak. Cijela obitelj je ubijena", kaže Fahad Khan, rođak tragično preminule obitelji.

Do nesreće je došlo uoči obilježavanja Ramazanskog bajrama, kada brojni Pakistanci putuju svojim obiteljima. Još uvijek se utvrđuje i broj ozlijeđenih osoba koje su se u trenutku pada nalazile u gradu Karačiju. Najmanje 18 domova potpuno je uništeno. Što je na letu pošlo po zlu, znat će se nakon istrage. Dobra vijest je da je nađena crna kutija.

"Odgovorno tvrdim da će se provesti pravedna i neovisna istraga. Potrebni koraci bit će poduzeti protiv bilo koga tko treba odgovarati", kaže Ghulam Sarwar, pakistanski ministar zrakoplovstva.

Zrakoplov se nalazio blizu zračne luke kada je pilot primijetio kvar. Iako je obaviješten da su obje piste spremne za završni prilaz, pilot je odlučio napraviti još jedan krug. Crna kutija trebala bi dati odgovor na pitanje zašto je tako postupio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene