Cessna 208, ilustracija (Foto: Twitter/Cessna)
Cessna 208, ilustracija (Foto: Twitter/Cessna) Foto: Twitter/Cessna

Učenik letenja sletio je avionom nakon što je instruktor pretrpio srčani udar i onesvijestio se. Dogodilo se to u zračnoj luci Jandakot, južno od australskog grada Pertha.


Instruktor letenja doživio je srčani udar tijekom letenja i onesvijestio se, što je zahtijevalo hitnu reakciju budućeg pilota koji je bio na obuci letenja. Timovi hitne pomoći krenule su odmah prema mjestu na kojem je Cessna trebala sletjeti.

Vezani članci Požar u Australiji (Foto: AFP) - 3 Više od 100 požara nastavlja pustošiti Australiju, zbog podmetanja uhićen 19-godišnji vatrogasac Požari u Australiji ne jenjavaju (Foto: AFP) Vatrena stihija u Australiji: Požari bjesne već tjednima, građani Victorije pripremaju se za katastrofu

Liječnici su sa zemlje promatrali avion koji je sigurno sletio iako je za upravljačem bio mladić koji je tek učio letjeti. Daily Mail piše da su zapljeskali mladiću nakon uspješnog slijetanja.

Pri slijetanju, mladiću su pomogli uputama iz kontrole leta zračne luke. Kontrolori leta su ga navodili kako i što napraviti. Oba putnika iz aviona Cessna 206 obradili su liječnici hitne pomoći odmah nakon slijetanja.