Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA VRHUNSKI KOMENTAR I KRITIKU

Crnogorski novinar primio prestižno priznanje: "Ova nagrada je pobjeda vladavine prava nad korupcijom i nepotizmom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinar crnogorskih Vijesti Željko Ivanović dobitnik je nagrade Transantlantic Leadership Network, koja mu je uručena u Washingtonu.

Crnogorskom novinaru i aktivistu za ljudska prava Željku Ivanoviću, jednom od osnivača Vijesti.me, u nedjelju je u Washingtonu uručena nagrada Transantlantic Leadership Network (TLN).

Ivanović je nagradu primio na gala svečanosti u Nacionalnom press klubu u glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država.

"Ova nagrada je mala pobjeda pouzdanih informacija nad lažnim vijestima, ova nagrada je pobjeda vladavine prava nad korupcijom i nepotizmom, ova nagrada je pobjeda institucija nad organiziranim kriminalom, ova nagrada je pobjeda novinarstva u javnom interesu nad tabloidima i propagandom, na kraju ova je nagrada pobjeda etike nad izopačenošću", kazao je Ivanović i dodao da se iz rečenog vidi čemu je posvetio život i kojim temama se taj medij bavi već desetljećima, kao i svakog dana, prenijele su Vijesti.me.

Podsjetio je na riječi Marka Twaina da laž obiđe svijet dok istina još nije navukla cipele.

Pročitajte i ovo Prosvjed ispred središnjice HDZ-a - 3 Prijavit će policiji HND osudio napade na prosvjedu: "Svu ljutnju, srdžbu i bijes usmjerili su prema novinarima"

"Što možemo reći danas u digitalnoj eri društvenih mreža gdje takozvani novinari i takozvani mediji proizvode dnevno tone laži, spinova i teorija zavjera. Pored mnogih ratova poput onog Putinovog u Rusiji, postoji borba i za istinu. Zaštititi činjenice, odgovorno novinarstvo i etiku. Pozivam sve kolege diljem svijeta da obrane te standarde i vrijednosti, bez njih naša civilizacija nema smisla", zaključio je Ivanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "TURSKI DESPOT" HND o Erdoganu: "Poražavajuće da službeni Zagreb prima predsjednika čiji režim progoni novinare"

Ivanović je jedan od šest laureata, a uručeno mu je priznanje u kategoriji "Izuzetnost komentara i kritike".

Uz Ivanovića i nobelovku Mariju Ressu, nagrade su dobili i Jeniffer Griffin s Fox Newsa, Olga Rudenko, urednica Kijev independenta, posthumno Shireen Abu Ekleh s Al Jazeere i Vladislav Davidzon, novinar Tablet magazina i osnivač Odessa Reviewa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene