Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Crkva poštuje islam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. pozvao je tijekom susreta s 22 veleposlanika islamskih zemalja pri Svetoj Stolici i sa 16 predstavnika muslimanskih organizacija u Italiji, na dijalog između kršćanstva i islama.

U papinskom ljetnikovcu pokraj Rima Papa je kazao kako o dijalogu između dviju religija ovisi veliki dio naše budućnosti. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čudna demonstracija U parlement s burkom: Australska senatorica vodi kampanju protiv nošenja islamske odjeće Slika nije dostupna Projekt vrijedan 50 milijuna Uskoro počinje gradnja Islamskog kulturnog centra u Sisku

Pozdravio je svakog gosta posebno, obračajući im se s "dragi prijetelji", a govor je održao na francuskom jeziku. Prijevod govora na arapskom jeziku prenijela je izravno i arapska tv Al Jazira.

Dijalog između kršćana i muslimana vitalna je potreba koja može  kojoj ovisi nam može pomoći u prevladavanju napetosti, rekao je Papa. Citirao je i riječi svog prethodnika Ivana Pavla II kako međusobno poštivanje zahtijeva i reciprocitet, prije svega kada se odnosi na religijsku slobodu. 

Benedikt XVI zahvalio je prisutnima na susretu za "učvršćivanje prijateljstva između Svete Stolice i zemalja muslimanskog svijeta" uz poruku da crkva poštuje muslimanski svijet koji vjeruje u jedinog Boga.

Ipak, Papa nije govorio o polemikama koje su nastale poslije njegova govora u Bavarskoj. Samo je kazao da su
"poznati razlozi zbog kojih je došlo do današnjeg susreta".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene