Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O brutalnom napadu

Pretučena ukrajinska novinarka: 'Bila sam sigurna da me žele ubiti!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinska novinarka Tatjana Čornovol, brutalno pretučena u srijedu, kazala je u petak da je za njezinu glavu bila raspisana nagrada zbog njezine istrage o rezidencijama predsjednika Viktora Janukoviča i drugih visokih dužnosnika.

Ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova tvrdi da iza tog napada stoji oporba i da su petorica uhićenih sumnjivaca imali 'bliske kontakte' sa strankama boksača i vođe oporbe Vitalija Klička i bivše premijerke Julije Timošenko.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

U razgovoru za oporbenu televizijsku postaju Kanal 5 iz bolničkog kreveta, mlada žena, kojoj je slomljen nos i koja još ne može otvoriti jedno oko, istaknula je da napad nikako nije mogao biti slučajan.

Kazala je da ju je te noći slijedio luksuzni crni jeep nakon što je dan provela fotografirajući stanove ministra unutarnjih poslova Vitalija Zaharčenka i glavnog tužitelja Viktora Pšonke.

VIDEO Kamera instalirana na autu snimila napad na ukrajinsku novinarku


'Vraćala sam se u svoje selo (u predgrađu Kijeva). Kada sam vidjela taj automobil, odlučila sam se vratiti u Kijev na Trg neovisnosti' na kojem se već više mjesec dana održavaju prosvjedi protiv režima, kazala je.

U tom trenutku jeep ju je prisilio da stane. 'Kada te tako progoni luksuzni automobil, shvatiš da ti je za glavu raspisana nagrada', kazala je.

Muškarci iz jeepa razbili su staklo na njezinu automobilu. Pokušala je pobjeći, ali su je stigli i udarili po glavi. 'Udarili su me više puta po glavi i licu. Bila sam sigurna da me žele ubiti', kazala je.

Smatra da je napad možda osveta zbog jednog automobila tajnih službi koji je oštetila kako bi iz njega izvadila 'nezakonite snimke'.

Novinarka, koja je objavila nekoliko članaka o Janukovičevoj 'nezakonito privatiziranoj' rezidenciji Mejiguiriji, nedaleko od Kijeva, kazala je također da je nedavno otkrila još jednu predsjednikovu rezidenciju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene