Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrajina, EU i Rusija

Čokolada bi mogla postati prva žrtva novog trgovinskog rata...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako službeni Kijev potpiše sporazum o pridruživanju Europskoj uniji, mnoge stvari će se promijeniti u odnosima EU, Ukrajine i Rusije. Među žrtvama mogućeg trgovinskog rata naći će se mnogi popularni proizvodi.

Europski parlament je na svojoj Facebook stranici objavio informaciju kako bi čokolada i proizvodi od čokolade, između ostalih, mogli postati žrtve novonastalih trgovinskih odnosa na spomenutoj tromeđi ako Ukrajina odluči produbiti odnose s EU.

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

'Unatoč tom riziku, proizvođači čokolade u Ukrajini još uvijek preferiraju bliskije odnose s EU', Stoji objavljeno na Facebook stranici Europskog parlamenta.

>> Uskoro na slobodi: Julija Timošenko odmah ide u Njemačku!

No, u svemu tome Rusija neće biti samo promatrač, upozorio je ruski premijer Dmitrij Medvedev prije nekoliko dana.

'Moraju tad znati da će se odnosi Rusije i Ukrajine promijeniti. Recimo, oni (Ukrajinci) čitavo vrijeme uzimaju kod nas kredite. Ako pak imaju tako napredne odnose s Europskom unijom, što naravno nije uopće loše, jer i mi imamo dobre odnose s tom zajednicom, neka se onda zadužuju u Bruxellesu', zaključio je Medvedev.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene