Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U jednom trenutku zavladala je panika zbog Islamske države.


Na gay paradi koja se jučer održala u Londonu jedna od najpoznatijih medijskih kuća CNN napravila je veliki lapsus. Njihova je reporterka Lucy Pawle naime izvijestila da se među zastavama duginih boja pojavila i jedna crna s bijelim simbolima, a CNN je objavio da se vjerojatno radi o zastavi terorističke organizacije Islamske države.

Vezani članci Advent u Zagrebu - 1 Pitali smo ugostitelje diljem zemlje: Advent se približava kraju, no ima li razloga za trljati ruke? Bomba je navodno bila u zgradi CNN-a (Foto: AFP) Evakuacija zbog bombe u uredima CNN-a u New Yorku: Prekinut program i blokiran promet

Da to ne bi bilo sve, angažirali su i stručnjaka za sigurnost Petera Bergena da analizira cijelu situaciju. Reporterka se u javljanju čudila što 'nitko osim nje ne primjećuje neobičnu zastavu', a rekla je da je o svemu obavijestila i policiju.

Pokazalo se da je zastava zapravo bila parodija na račun islamističkih ekstremista i njihovih stavova o seksualnim slobodama. Bijeli simboli su simbolizirali seksualna pomagala, kako piše Huffington Post, a iako je CNN-ov analitičar pokušao upozoriti da se možda radi o šali, nitko ga nije poslušao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook