Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Clooney, Depp, Douglas, De Niro, Hanks protiv neovisnog Kosova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim Georgea Clooneya i Sharon Stone, koji su već najavili protest protiv američkog priznanja neovisnosti Kosova, 'srpsku stvar' podržavaju i Tom Hanks, Michael Douglas, Robert De Niro te Johnny Depp.

Kako piše srpski Press, uključivanje holivudskih zvijezda u kampanju obrane Kosova i Metohije u granicama Srbije je rezultat djelovanja ozbiljnih lobista koje u SAD-u plaćaju srpska vlada i dijaspora.

Pročitajte i ovo Prosvjedi diljem Španjolske - 1 Oko dva milijuna prosvjednika FOTO/VIDEO Prosvjedi u čak 52 španjolska grada: "Ovo što se događa je suprotno onome za što smo glasali" Slika nije dostupna Najpoželjniji glumac godinu stariji Clooney slavi 50. rođendan i još uvijek je san mnogih žena!

'Srpski stav u vezi sa kosovskim problemom podržat će još mnoge poznate osobe u Americi. To je od izuzetne, vitalne važnosti za očuvanje Koova. Glas jednog Clooneya ili Hanksa u Americi se više čuje i poštuje od glasa mnogih političara. Kad prosječan Amerikanac vidi da neki od najboljih i najpopularnijih holivudskih glumaca podržavaju 'srpsku stvar', on će o čitavom problemu početi drugačije razmišljati', rekao je ugledni politički analitičar srpskog podrijetla, Obrad Kesić. Prema njegovim riječima, važno je i to što je ovo izborna godina u Americi.

'I republikanci i demokrati vode računa o stavu javnog mnijenja. Ako ova kampanja pokaže rezultat i ako dovoljan broj Amerikanaca stane na stranu Srbije, sasvim su moguće i korekcije američke politike, koja je sada gotovo potpuno na 'albanskoj liniji', objašnjava Kesić.

Vlada Srbije je angažirala agenciju "Barbour, Griffith and Roger" za promociju srbijanskih interesa u vezi sa statusom Kosova, a nešto ranije sličnu inicijativu poduzelo je i Srpsko nacionalno veće. Srbija tako lobiste mjesečno plaća 60.000 dolara, a SNV oko 600.000 dolara godišnje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene