Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Da se što prije vrate kućama'

Clinton pozvala na osolobođenje američke novinarke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka državna tajnica Hillary Clinton pozvala je Pjongjang da oslobodi dvije američke novinarke kojima se sudi jer ih vlasti optužuju da su ilegalno ušle u Sjevernu Koreju.

'Pozivamo ponovno sjevernokorejsku vladu da ih oslobodi i omogući im da se što prije vrate kućama', izjavila je šefica američke diplomacije na konferenciji za tisak održanoj s turskim kolegom Ahmetom Davutogluom. Amerikanke Euna Lee, korejskog podrijetla i Laura Ling, kineskog podrijetla, koje rade za kalifornijsku tv postaju Current TV, uhićene su 17. ožujka jer su, po Pjongjangu, počinile 'neprijateljsko djelo' i prodrle nedopušteno na sjevernokorejski teritorij.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Višednevni posjet Josipović putuje u SAD na sastanak s Bidenom i Hilarry Clinton Slika nije dostupna Zabuna ili nešto drugo? VIDEO: Gaf Hillary Clinton - poljubila japansku caricu

Prijeti im do 10 godina prisilnog rada, prema Reporterima bez granica. Amnesty International nedavno je izrazio sumnju da se novinarkama pravedno sudi. Clinton je izjavila kako dijeli 'duboku zabrinutost' s roditeljima dviju mladih žena. Potvrdila je neizravno da američka administracija namjerava poslati u Pjongjang bivšeg zamjenika predsjednika Ala Gorea, predsjednika Current TV-a, da se za njih založi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene