Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američka državna tajnica Hillary Clinton pozvala je Pjongjang da oslobodi dvije američke novinarke kojima se sudi jer ih vlasti optužuju da su ilegalno ušle u Sjevernu Koreju.


'Pozivamo ponovno sjevernokorejsku vladu da ih oslobodi i omogući im da se što prije vrate kućama', izjavila je šefica američke diplomacije na konferenciji za tisak održanoj s turskim kolegom Ahmetom Davutogluom. Amerikanke Euna Lee, korejskog podrijetla i Laura Ling, kineskog podrijetla, koje rade za kalifornijsku tv postaju Current TV, uhićene su 17. ožujka jer su, po Pjongjangu, počinile 'neprijateljsko djelo' i prodrle nedopušteno na sjevernokorejski teritorij.

Vezani članci Slika nije dostupna Josipović putuje u SAD na sastanak s Bidenom i Hilarry Clinton Slika nije dostupna VIDEO: Gaf Hillary Clinton - poljubila japansku caricu

Prijeti im do 10 godina prisilnog rada, prema Reporterima bez granica. Amnesty International nedavno je izrazio sumnju da se novinarkama pravedno sudi. Clinton je izjavila kako dijeli 'duboku zabrinutost' s roditeljima dviju mladih žena. Potvrdila je neizravno da američka administracija namjerava poslati u Pjongjang bivšeg zamjenika predsjednika Ala Gorea, predsjednika Current TV-a, da se za njih založi.