Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stožeri u blizini

Clinton i Trump rezultate izbora prate na 3 kilometra udaljenosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidati na američkim predsjedničkim izborima Donald Trump i Hillary Clinton odlučili su rezultate izbora u noći s utorka na srijedu čekati u New Yorku, a njihovi se izborni stožeri nalaze na udaljenosti od tri kilometra.

Trump je izabrao jedan veliki relativno običan hotel na 6. aveniji, a Clinton je unajmila ogroman konferencijski centar Javits. Između dviju zgrada je udaljenost od oko tri kilometra, a na tom su prostoru koncentrirani neboderi i slavna mjesta koja u očima svijeta utjelovljuju američku moć. Na ulicama tog dijela grada miješaju se turisti i stanovnici, umorni od izborne kampanje koja je polarizirala zemlju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvi intervjuu nakon izbora Hillary Clinton: "Trebamo raznijeti Asadove zračne baze" Slika nije dostupna Fale još dvije države Prebrojavanje glasova još traje: Pogledajte pregled podjele biračkih i elektorskih glasova na jednom mjestu

U hotelu Hilton Midtown ništa ne naslućuje mogući šok koji bi predstavljala ipak neočekivana pobjeda anti-establishment kandidata u republikanskim bojama. Gosti se guraju, hotel je pun. Na drugom katu, radnici završavaju postavljanje ogromnih ekrana u Trumpovim bojama u dvorani koja može primiti 2360 osoba.

Hillary Clinton će se sa svojim pobornicima sastati tijekom večeri u centru Javits, u konferencijskoj dvorani slavnog staklenog plafona, na obalama rijeke Hudson, gdje se nada postati prvom predsjednicom Sjedinjenih Država. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene