Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Član desne stranke

Cipar: Haris Georgiades novi ministar financija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haris Georgiades imenovan je novim ministrom financija Cipra pošto je ostavku na tu dužnost u utorak podnio Michalis Sarris kojega javnost drži jednim od odgovornih dužnosnika za propast ciparskih banaka.

Sarris je novinarima objasnio kako je odluku o ostavci donio jer je istraživanje pokazalo da su uzroci bankovne krize u zemlji povezani s razdobljem u kojemu je on bio direktor druge banke u državi, Laiki, koja je upravo likvidirana. Predsjednik države Nikos Anastasiades ostavku je prihvatio.

"Sa žaljenjem prihvaćam ostavku ministra Sarrisa i želim mu zahvaliti na dragocjenoj pomoći u teškim pregovorima s trojkom - EU-om, Središnjom europskom bankom i MMF-om", objavljeno je u predsjednikovu priopćenju.

>>
VIDEO Očaj na Cipru: Za vojsku nezaposlenih humanitarni koncert

Georgiades je član desne stranke Disy, koja je na vlasti, a prethodno je obavljao dužnost ministra rada i socijalne skrbi u vladi predsjednika Anastasiadesa. Tu će dužnost preuzeti visoka dužnosnica ministarstva trgovine Zeta Emilianidu.

Georgiades će prisegnuti u srijedu, objavljeno je iz predsjedničke palače. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija HNB OBJAVIO NOVE PODATKE Ima li života bez duga? Jedna vrsta kredita u Hrvatskoj je posebno rasla potkraj prošle godine Slika nije dostupna PODIZANJE STOPA Je li ugrožena stabilnost financijskog sustava u Hrvatskoj? Oglasili se HUB i HNB

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene