Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika cijena slobode

Januković traži za slobodu Timošenko 7 milijardi dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinske vlasti izvijestile su kako će pustiti lidericu opozicije Juliju Timošenko iz zatvora uz jamčevinu od 7 milijardi dolara.

Izjavio je to Oleh Rybachuk, bivši šef ureda predsjednika, a piše Turkishweekly.net. Dodao je kako je otkupinu za slobodu Timošenko ponudio predsjednik Viktor Januković tijekom sastanka s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

Janukovič je optužio Timošenko da je ukrala 14 milijardi dolara, pa joj je za slobodu velikodušno ponudio polovicu tog iznosa. 'Možda to nitko ne govori javno, no to sam priču iz nekoliko izvora', rekao je Rybachuk i dodao da je informacije dobio i od jednog od savjetnika Angele Merkel.

>> Nova odgoda suđenja Juliji Timošenko

'Savjetnik Angele Merkel rekao mi je kako je nakon što je Januković dao ponudu, kancelarki trebalo dosta vremena da 'dođe k sebi'. Nakon što se pribrala, prestala ga je pozdravljati', rekao je Rybachuk o Janukovićevoj ponudi.

Ruske agencije prenose kako iz ukrajinske vlade nema službenog komentara na ove navode.

Julia Timošenko u zatvoru uzdržava sedmogodišnju zatvorsku kaznu. Optužena je da je zloupotrebljavala položaj. Uskoro kreće i suđenje u kojem se tereti da je kao čelnica tvrtke koja se bavila uvozom i distribucijom plina, izbjegla platiti porez u iznosu od nekoliko milijuna dolara.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene