Obavijesti Video Pretražite Navigacija

CIA zatvorila web stranicu s formulom za izradu A bombe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor CIA-e zatvorio je internetske stranice o razvoju iračkog nuklearnog oružja nakon što je dnevnik The New York Times objavio da se ondje može pronaći recept za izradu atomske bombe.

Jučer navečer Chad Kolton, glasnogovornik direktora CIA-e Johna Negropontea, izjavio je da je njegov ured zatvorio pristup tim stranicama koje će ostati zatvorene "sve dok se ne provjeri je li njihov sadržaj primjeren za javnost", piše agencija Associated Press.

Pročitajte i ovo Pogrešni podaci za COVID-19 - 4 BIZARNA GREŠKA "Maske su obavezne od 13. srpnja": Stranica koronavirus.hr davala pogrešne informacije turistima Mario Aunedi Medek Uskok češlja Ministarstvo Suvlasnik tvrtke koja je radila stranicu koronavirus.hr: ''Ideju smo predstavili u Vladi, oni su rekli da to treba i pitali možemo li. Rekli smo da možda možemo"

"Trenutačni materijal... i procedure za postavljanje novih dokumenata bit će pozorno razmotreni prije nego li stranica ponovo postane dostupna", kazao je Kolton.

CIA je reagirala na pisanje NYT-a koji je u svome online izdanju u petak ustvrdio da su na tim stranicama dostupne sheme, jednadžbe i podaci što služe "kao temeljni vodič za izradu atomske bombe", prenosi agencija AFP.

Pod pritiskom republikanaca u Kongresu, Negroponteov ured je u ožujku naredio objavu milijuna stranica iračkih dokumenata, uglavnom pisanih arapskim jezikom, a koje je američka vlada prikupljala više od deset godina i odnose se na iračka nuklearna istraživanja prije Zaljevskog rata 1991. godine.

Sve do ovoga tjedna, informacije su bile postupno postavljane na internetske stranice koje kontrolira vojska.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene