Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi podaci

CIA: Bin Laden je htio ubiti Obamu na izborima 2012.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa Al Qaide planirao je ubiti američkog predsjednika tijekom izbora u SAD 2012. godine, prenosi Daily Mail pozivajući se na obavještajne podatke.

Osama Bin Laden je bio opsjednut planom za ubojstvo Baraka Obame, za kojega je smatrao da krši muslimansku vjeru i nije mogao podnijeti da ga vidi na televiziji, tvrdi britanski dnevnik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zamrznuta scena PROŠLO JE 5 GODINA Nakon ubojstva Bin Ladena promijenila se jedna važna stvar Slika nije dostupna Izrazio sućut Obama osudio džihadistički napad u Bamaku nazvavši ga barbarskim činom

Video snimke pronađene u kući u kojoj se Bin Laden krio i u kojoj je ubijen u pakistanskom gradu Abbottabadu pokazuju da je vođa terorista mijenjao televizijski kanal svaki puta kada bi se na ekranu pojavio Obama. 'To je vjerojatno bilo vrlo osobno, za Bin Ladena, ubiti predsjednika za kojeg vjeruje da krši muslimansku vjeru', ocijenio je bivši dužnosnik Federalnog istražnog biroa Brad Garreth. Prema njegovim riječima, vođa Al Qaide bio je bezuman, žestok i opsjednut ubojstvom predsjednika SAD.

Vrlo osobno

Bin Laden je isto tako, doživio 'vrlo osobno' američke vojne kampanje u Afganistanu i na Bliskom istoku i žudio je za džihadom protiv Zapada, pokazale su informacije koje su obavještajci prikupili u Bin Ladenovom skrovištu, iz kojeg je zaplijenjeno 200 milijuna stranica podataka. Američka Centralna obavještajna služba (CIA) navela je da je više saznala u proteklih 10 dana proučavanja računala i rukom pisanih dnevnika nađenih u kući u Abbottabadu nego u prethodnih 10 godina.

Bin Laden je, prema izvorima iz CIA, do posljednjeg trenutka kovao plan za napade na Los Angeles, New York i London, koji bi po razmjenama premašili one od 11. rujna 2001. godine. Cilj tih napada, čije bi mete bili avioni i vlakovi, a bilanca tisuće žrtava, bio je da primoraju zapadne snage da se povuku s Bliskog istoka, a to bi moglo biti ostvareno samo napadima širokih razmjera, vjerovao je Bin Laden.

Terorističke akcije bi bile izvedene na neki važan datum za SAD, poput 10. godišnjice napada na WTC u New Yorku i na Pentagon, ili na Dan nezavisnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene