Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Chavez prvi čestitao Raulu Castru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez, koji sebe naziva učenikom kubanskog vođe Fidela Castra, u nedjelju je prvi čestitao Raulu Castru izbor na dužnost koju je Fidel obnašao pola stoljeća sve dok se nije povukao zbog bolesti.

"Raul je uvijek bio prisutan, šutio je, praktički je bio nevidljiv, a ipak je radio kao najvjerniji revoluciji, kubanskom narodu i vjeran do srži svome starijem bratu Fidelu Castru", izjavio je Chavez u svojoj izravnoj nedjeljnoj radiotelevizijskoj emisiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvi put priznao Castro: Čelno mjesto u komunističkoj stranci napustio sam 2006. Slika nije dostupna Obećao reforme Raul Castro: Ili ćemo ispraviti pogreške ili ćemo potonuti

Chavez je također odaslao i poruku svome učitelju, Fidelu Castru.

"Fidel, ti ostaješ - comandante Fidel. Živio Raul, živio Fidel,
živjela Kuba", kazao je Chavez u emisiji, prenosi AFP.

Raul Castro, jedini kandidat za dužnost predsjednika na koju ga je kubanski parlament i izabrao u nedjelju, nakon izbora je nazvao Chaveza kako bi mu zahvalio i pozdravio oružane snage Venezuele, a njihov razgovor izravno je prenosila venezuelska televizija.

"Nijedan od mojih govora nije trajao više od sata, a to je stoga što su Fidel i predsjednik Venezuele inteligentniji od mene i imaju više stvari za reći, nema drugog razloga", rekao je Raul Castro.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene