Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Venezuelski predsjednik Hugo Chavez, najizgledniji kandidat za ponovni izbor na mjesto predsjednika u prosincu, obećao je u televizijskom intervjuu, da nikada neće uvesti diktaturu u Venezueli.


- Nije moguće uvesti diktaturu u Venezueli, izjavio je državni poglavar koji je u svojoj zemlji izazvao polemiku kad je predložio da će, pobijedi li, provesti referendum koji će mu omogućiti da bude biran neograničen broj puta.

Vezani članci Slika nije dostupna Venezuela: Ratna mornarica raspoređena u luke Slika nije dostupna Venezuela odlučuje o neograničenom broju predsjedničkih mandata

- Ono što trenutačno gradimo zove se demokracija i revolucionarni proces je državni projekt za sve Venezuelce, kazao je Chavez odgovarajući na pitanje privatne televizije Venevision u okviru predizborne utrke.

Venezuelski predsjednik koji je na vlasti od 1999., zauzima se za uspostavu "socijalizma 21. stoljeća" i govori za sebe da je nasljednik Kubanca Fidela Castra koji će okupiti latinskoameričku ljevicu u sučeljavanju s SAD-om, kazao je da želi zaštititi "plan izgradnje političkog modela apsolutne demokracije".

Chavez je usto priznao da je "činio pogreške", ističući nesigurnost, nedovoljan broj stanova i zbrinjavanje djece koja žive na ulici kao najžurnije zadaće u sljedećem mandatu.

Državni poglavar koji tvrdi da ima potporu 80 posto glasača, u
izlaznim anketama koje je početkom mjeseca rujna objavio institut Datanalisis, dobio je 58 posto glasova birača, dok je njegov glavni suparnik Manuel Rosales, socijaldemokratski guverner države Zulije i jedinstveni kandidat oporbe dobio 17 posto.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju