Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'osovina zla'

Chavez nazvao Izrael 'genocidnom' državom i 'ubojicom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuelski predsjednik Hugo Chavez, koji je u posjetu Damasku, nazvao je u četvrtak navečer Izrael 'genocidnom državom' i 'ubojicom', zatraživši povrat Golanske visoravni Siriji.

'Izraelska je država postala genocidna, postala je ubojicom, neprijateljem mira', rekao je Chavez na zajedničkoj konferenciji za novinare sa sirijskim predsjednikom Bašarom al-Asadom. 'Izrael je postao izvršitelj američke imperijalističke politike...Ponovno treba podignuti zastavu Nasera, socijalizma, narodne vlasti i oslobođenja arapskog naroda', poručio je Chavez.

Pročitajte i ovo Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa" Zločin protiv čovječnosti u Pojasu Gaze - 3 Potresni prizori Stotine tisuća djece gladuju, jedu hranu za konje, piju more: "Makar umrla, želim uzeti vreću brašna jer nemam čime nahraniti svoju djecu"

Asad je ocijenio da 'Izrael nije spreman ostvariti mir ni kratkoročno ni srednjoročno'. 'Sve izraelske vlade od 1991. iste su i do danas se ništa novo ne događa glede mirovnog procesa', istaknuo je Asad.

Na upit stvara li se nov savez koji bi okupio Venezuelu, Siriju i Iran, Asad je odgovorio da je predložio nov savez tih država koji bi se zvao 'Osovina zla'. Chavez, koji se nalazi u dvodnevnu posjetu Siriji, već je obišao Libiju i Alžir, a posjetit će i Iran, Bjelorusiju i Rusiju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene