Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Venezuelski predsjednik Hugo Chavez, koji je u posjetu Damasku, nazvao je u četvrtak navečer Izrael 'genocidnom državom' i 'ubojicom', zatraživši povrat Golanske visoravni Siriji.


'Izraelska je država postala genocidna, postala je ubojicom, neprijateljem mira', rekao je Chavez na zajedničkoj konferenciji za novinare sa sirijskim predsjednikom Bašarom al-Asadom. 'Izrael je postao izvršitelj američke imperijalističke politike...Ponovno treba podignuti zastavu Nasera, socijalizma, narodne vlasti i oslobođenja arapskog naroda', poručio je Chavez.

Vezani članci Cijepljenje, ilustracija Unatoč visokoj procijepljenosti bore se s četvrtim valom: Prvi put od siječnja više od 10.000 novozaraženih Izrael će uoči početka škole testirati djecu Imaju tisuće novih slučajeva dnevno, a sada su odlučili testirati svu djecu od tri do 12 godina: "Moj je sin dobio pozitivan rezultat. Očito je bio bolestan, a mi to nismo znali"

Asad je ocijenio da 'Izrael nije spreman ostvariti mir ni kratkoročno ni srednjoročno'. 'Sve izraelske vlade od 1991. iste su i do danas se ništa novo ne događa glede mirovnog procesa', istaknuo je Asad.

Na upit stvara li se nov savez koji bi okupio Venezuelu, Siriju i Iran, Asad je odgovorio da je predložio nov savez tih država koji bi se zvao 'Osovina zla'. Chavez, koji se nalazi u dvodnevnu posjetu Siriji, već je obišao Libiju i Alžir, a posjetit će i Iran, Bjelorusiju i Rusiju. (Hina)