Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Chavez izvrijeđao oporbenu pobjedu na referendumu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez je tijesnu pobjedu oporbe bez presedana na referendumu održanom proteklog vikenda nazvao 'sranjem', dajući na taj način na znanje kako se vraća u borbu nakon što je isprva skromno primio i priznao poraz.

Istodobno je na konferenciji za novinare pozdravio 'pozitivnu' gestu španjolskoga kralja Juana Carlosa koji mu je čestitao na održanom referendumu koji je protekao u miru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preko noći 25.000 sljedbenika Chavez otvorio Twitter profil Slika nije dostupna Sastali se Chavez i Ahmadinedžad

Chavez je, ljutit na izvješće objavljeno u lokalnim novinama koje su napisale da je priznao kako su njegovi protivnici pobijedili 'za dlaku' tek nakon što ga je vojska na to prisilila, objavljeni novinski komentar nazvao 'sranjem'.

'Mirno je, prema tome, neka tako i ostane. Volio bih da se znate nositi s tom svojom pobjedom. No, to vam je usrana pobjeda, ali je vaša', rekao je Chavez obraćajući se oporbi.

Njegovi su vojni zapovjednici na istoj konferenciji za novinare
opovrgli da je Chavez bio pod pritiskom te su istaknuli kako je riječ o vrsnom demokratu koji je prihvatio tijesan poraz. Chavez je također izjavio kako smatra da bi pobjeda bez jasne margine mogla biti Pirova pobjeda, jer smatra da je potpora za provedbu reforme preslaba.

Pozitivnom gestom venezuelanski je predsjednik ocijenio čestitku koju mu je uputio španjolski kralj Juan Carlos zbog referenduma koji je protekao u miru. Između dvojice čelnika tijekom prošlomjesečnog sastanka čelnika hispanoameričkih zemalja kojemu je prisustovao i španjolski kralj, došlo je do razmirica, nakon što je iznervirani monarh usred sastanka Chavezu kazao da 'umukne'. Zbog toga je Chavez zahladio odnose s bivšom kolonijalnom silom.

Chavez je od Juana Carlosa odmah zatražio ispriku.

Poruku u kojoj mu kralj čestita miroljubivo provedeni referendum osobno će mu prenijeti španjolski princ Filip koji će zajedno sa Chavezom prisustvovati svečanosti prisege nove argentinske predsjednice tijekom predstojećeg vikenda. 

'Primit ću ga, ipak sam ja gentleman. Ovo je pozitivan znak', rekao je Chavez na konferenciji za novinare.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene