Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sastali se Chavez i Ahmadinedžad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuelski predsjednik Hugo Chavez razgovarao je s iranskim kolegom Mahmoudom Ahmadinejadžom, s kojim je u posebnom dobrim odnosima.

Iranski predsjednik je sa širokim osmjehom dočekao Chaveza kojemu je upriličio službeni prijam u predsjedničkoj palači.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Vojska Venezuela Nova karta Sprema se novi rat! Vojske su već na granici, spominje se sveto tlo, a sve je počelo jednim otkrićem

'Sat i pol su razgovarali u četiri oka', kako navodi televizija,
dodajući da su dvojica čelnika 'izrazila zadovoljstvo razvojem
bilateralnih veza i suradnjom u gospodarskom, bankarskom,
industrijskom i petrokemijskom sektoru'.

Chavez bi se mogao sastati s iranskim vrhovnim vođom, ajatolahom Alijem Hameneijem, prije odlaska planiranog tijekom popodneva, prema izvoru u ministarstvu vanjskih poslova.

Venezuelski predsjednik doputovao je sa summita Organizacije zemalja izvoznica nafte koji se u subotu i u nedjelju održavao u Ryadu.

Ovo je četvrti Chavezov posjet Iranu od 2005. kada je Ahmadinedžad došao na vlast. Iranski predsjednik je u rujnu treći put posjetio Venezuelu.

Dvojica čelnika su zadnjih godina učvrstila odnose između svojih zemalja, važnih članica OPEC-a, koje je obilježilo njihovo zajedničko protivljenje Sjedinjenim Državama i odlučan antiimperijalistički govor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene