Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuski satirički tjednik Charlie Hebdo će u srijedu na naslovnicu posebnog izdanja staviti bradatog Boga u krvavoj odjeći s kalašnjikovom u ruci, uz popratni naslov "Godinu dana kasnije, ubojica i dalje šeće".


Taj broj će biti tiskan u oko milijun primjeraka, od kojih će desetine tisuća biti poslane u inozemstvo.

Vezani članci Američki vojnici u Iraku, ilustracija Ubijen otac iranskog nuklearnog programa, izrešetali ga u štićenom vozilu. Vlasti poručuju: "Ovo je čin terorizma, osvetit ćemo ga" Slika nije dostupna Svojim životom i smrću Kennedy je zauvijek izmijenio televiziju

U tom broju će biti dodan prilog crteža ubijenih karikaturista Cabua, Wolinskog, Charba, Tignousa, Honorea i prilozi vanjskih suradnika, među kojima francuske ministrice kulture Fleur Pellerin, glumica Charlotte Gainsbourg i Juliette Binoche te intelektualaca Elisabeth Badinter, Taslime Nasreen, Russella Banksa i glazbenika Ibrahima Maaloufa.

Karikaturist Riss, glavni urednik lista, koji je teško ranjen 7. siječnja prošle godine, napisao je uvodnik u kojem se zalaže za svjetovnost i kritizira fanatike i one koji su željeli smrt lista koji se "usuđuje smijati vjeri".

U uvodniku također obećava da "uvjerenja ateista i laika mogu pomaknuti i više planina nego vjera vjernika".

Pariz je prošle godine bio pogođen još smrtonosnijom terorističkom brutalnošću kad je deset mjeseci nakon napada na Charlie Hebdo 13. studenoga u džihadističkim napadima ubijeno 130 ljudi. (Hina)