Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje bez porote

Četvorica pljačkaša osuđena u povijesnom suđenju Velike Britanije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje je održano bez porote, jer se sumnjalo da bi porotnici mogli biti podmićeni.

Četvorica muškaraca proglašena su u srijedu krivima za krađu 1,75 milijuna funti u londonskoj zračnoj luci Heatrow čime je završeno prvo suđenje za neko kriminalno djelo bez porote u povijesti Velike Britanije. John Twomey (62), Peter Blake (57), Barry Hibberd (43) i Glenn Cameron (50) sprovedeni su u zatvor nakon što su osuđeni za pljačku novca iz aerodromskog skladišta u veljači 2004.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Loša sreća Britansku humanitarku najvjerojatnije ubili spasioci Slika nije dostupna Povlačenje britanskih snaga Cameron: Želim da se vojnici iz Afganistana vrate za 5 godina

Prema novom zakonu iz 2003. suđenje se moglo odvijati samo pred jednim sucem, pošto je Prizivni sud prošle godine donio odluku da postoji 'vrlo velika' opasnost od podmićivanja porotnika. Povijesno suđenje, koje prema kritičarima predstavlja opasan presedan, bio je četvrti sudski postupak protiv četvorice pljačkaša nakon što su raniji postupci propali.

Lopovi su ukrali 1,05 milijuna funti, a ostatak u švedskoj, danskoj, norveškoj i australskoj valuti koje su idućih tjedana razmijenili u mjenjačnicama u središtu Londona. Twomey je dobio 20 godina i šest mjeseci zatvora, Blake 10 godina, Cameron 15 godina, a Hibberd 17 godina i šest mjeseci zatvora. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene