Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loša sreća

Britansku humanitarku najvjerojatnije ubili spasioci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moguće je da su britansku humanitarnu djelatnicu u Afganistanu nesretnim slučajem ubili vojnici koji su je pokušavali spasiti, rekao je britanski premijer David Cameron.

  Linda Norgrove (36) radila je za američku humanitarnu udrugu, a otmičari su je oteli 26. rujna dok je s troje afganistanskih kolega obilazila projekt u udaljenoj pokrajini Kunar na granici s Pakistanom.

Pročitajte i ovo Sustav protuzračne obrane Patriot Pomož je na putu Šef NATO-a obznanio: "Postoji još oružja koje možemo osigurati Kijevu" Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose

>> Britanska taokinja ubijena u akciji spašavanja u Afganistanu

Britansko ministarsto vanjskih poslova u subotu je objavilo da su Lindu Norgrove ubili otmičari koji snose punu odgovornost za njezinu smrt tijekom operacije spašavanja.

David Petraeus, zapovjednik američkih i NATO-ovih snaga u Afganistanu, koji je s Cameronom ponovo razmotrio slijed zbivanja, kazao je kako postoje dokazi da humanitarku nisu ubili otmičari. 'Neki dokazi i razgovori s osobljem daju naslutiti da je Linda mogla poginuti od eksplozije granate koju je ekipa stranih vojnika detonirala tijekom napada', rekao je Cameron.

'Međutim, to nije sigurno i o operaciji će se provesti cjelovita američko-britanska istraga', rekao je Cameron te istaknuo da on preuzima punu odgovornost za odobrenje operacije spašavanja.

'Bilo je jasno da je Lindin život bio ugrožen i operacija je nudila najbolje izglede da joj se spasi život', rekao je Cameron. Otmica je ukazala na opasnosti kojima se izlažu humanitarni radnici u Afganistanu kojega velike dijelove kontroliraju pobunjenici i druge oružane skupine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene