Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U poplavama nakon topljenja snijega i jakih kiša u četiri dana u Njemačkoj poginule su četiri osobe, a razina vode u nekim rijekama i danas raste.


Povijesno središte Wertheima, grada na sjeveru regionalne države Baden Wuertemberga, ujutro je bilo pod vodom. Oko tisuću ljudi od 24.000 stanovnika toga grada pogođeno je poplavama.

Vezani članci Sudar blizu Zračne luke Užas kraj zagrebačke zračne luke: U sudaru dva automobila jedna osoba poginula Nesreća na Krku - 1 Stravična nesreća na Krku: Vozač prešao u suprotnu traku, automobil planuo odmah nakon sudara, izgorjele dvije osobe

>> Poplave zahvatile i Njemačku, poginula jedna osoba

Vodostaj rijeke Maine u Bavarskoj također raste, a stanje se poboljšava u nekim regijama, posebice u gradovima Koelnu i Bonnu. Najmanje su četiri osobe poginule ili nestale od početka vikenda, a sve je manje nade da su nestale osobe žive.

Utopio se kajakaš, jednog mladića odnijela voda

Jedan kajakaš utopio se tijekom vikenda na zapadu zemlje, a jednog je mladića u kanuu odnijela voda. U subotu je primijećeno truplo muškarca u rijeci u Waiblingenu. Glasnogovornik mjesne policije izjavio je kako se pretprostavlja da je riječ o beskućniku.

U ponedjeljak ujutro u Tiringiji jedan je vozač do radnog mjesta pokušao stići preko mosta kojim je promet zabranjen. Njegov automobil, koji je odnijela bujica, pronađen je prazan, a pretpostavlja se da je vozač mrtav. (Hina)