Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visoke temperature otapaju snijeg

Poplave zahvatile i Njemačku, poginula jedna osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoke temperature prouzrokovale su topljenje snijega i leda diljem Europe, a u Njemačkoj su poplavile rijeke Rajna i Mosel. U poplavama je jedan muškarac poginuo.

Poginuli 50-godišnji muškarac veslao je u svojem kajaku koji se uslijed visoke razine vode i jakih struja prevrnuo u rijeci Enz. Nesretnik se nije uspio vratiti u kajak i voda je bila jača od njega.

Pročitajte i ovo Prizori iz Dubaija jako nevrijeme FOTO/VIDEO Dubai paraliziran poplavama: Apokaliptični snimci potopa, grad u potpunom kaosu Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje

Rast razine rijeka prouzročio je blokadu prometa diljem zemlje, a kako su visoke temperature nastavljene i danas, očekuju se i gore stanje pa su vlasti pripremile 10-ak tisuća vreća s pijeskom.

Poplave se očekuju i na istoku

Dijelovi Koblenza, na ušću Mosela u Rajnu, poplavljeni su od jučer poslijepodne. Najviši vodostaj Rajne u Koblenzu očekuje se  poslijepodne, kad bi ta rijeka trebala porasti na 7,55 metara. Uobičajni vodostaj te rijeke je 2,50 metara.

Nizvodno od Koblenza, u Koelnu i Duesseldorfu, najviši vodostaj očekuje se u noći s ponedjeljka na utorak. Trenutačno je na Rajni prekinuta plovidba brodova. Stručnjaci smatraju da vodostaj Rajne neće dosegnuti razinu od 10,69 metara, koliko je zabilježeno prilikom posljednje veće poplave u Koelnu 1995., kad je ta rijeka poplavila veći dio povijesnoga staroga grada.

Teško je i na istoku zemlje, gdje ledene sante na Odri sprječavaju neometani odljev vode pa se strahuje od novog izlijevanja rijeke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene