Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomela ih lavina

Četvero japanskih alpinista vjerojatno poginuli na Aljasci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvero japanskih alpinista smatraju se mrtvim nakon što ih je pomela snažna lavina na Mount McKinley na Aljasci, najvišem vrhu Sjeverne Amerike, priopćila je u subotu služba nacionalnog parka.

Vlasti su priopćile kako je jedan muškarac preživio i spustio se kako bi pozvao pomoć. Lavina se sručila u četvrtak ujutro ali spašavatelji toga dana i u petak nisu našli tijela ili penjačku opremu, priopćila je parkovska služba.

"Kažemo smtraju se mrtvim jer nismo našli njihova tijela", rekla je Maureen McLaughlin, glasnogovornica Nacionalnog parka Denali u kojem se nalazi planina. "Još uvijek smo tamo danas i tragamo".

Ako se pokaže da su sve četvero alpinista poginuli bit će to najgora nesreća na McKinley od 1992. kada su u padu poginula četvorica kanadskih alpinista, rekla je McLaughlin.

Sve četvero alpinista su iz japanske prefekture Miyagi, a bili su dio peteročlane ekspedicije i spuštali su se s planine kakda je došlo do nesreće.

Do lavine je došlo na McKinleyovoj West Butrtress ruti, stazi koja se najčešće koristi za uspon i spuštanje s planine. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Teška nesreća Lavina u Švicarskoj odnijela tri života: Ne zna se ima li i nestalih Slika nije dostupna Trojica vozača motornih saonica poginula u lavini na Aljasci

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene