Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borbeni zrakoplovi

RUSI IZAZVALI PANIKU NA BALTIKU 'Pratili smo ih, pratili su ih i drugi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedska vojska identificirala je i slijedila četiri ruska vojna zrakoplova, koji su letjeli u formaciji istočno od otoka Gotland.

Rusko zrakoplovstvo ponovno je u ponedjeljak ujutro testiralo borbenu spremnost Šveđana, ali i NATO-a, preletom pored švedskog otoka Gotland u Baltičom moru. Riječ je bila o dva ruska supersonična bombardera Tu-22 i dva lovca Su-27.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna! Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu"

Švedski zrakoplovi presreli su ih istočno od otoka Gotland, a do nekih većih trzavica nije došlo. Glasnogovornik švedske vojske za The Local je rekao da su ruski zrakoplovi ostali u prostoru međunarodnog zračnog prostora, te da su ih švedski Gripeni pratili samo radi detaljnije inspekcije.

Pogledajte što može T-50, moćni ruski borbeni zrakoplov pete generacije

"Promatramo stvari koje se događaju u našoj okolini. Nije to bilo kršenje našeg zračnog prostora, ali smo zaključili da bi nam ti zrakoplovi mogli biti interesantni", rekao je Jasper Tengroth, glasnogovornik švedske vojske.

Potvrdio je da su ruske zrakoplove pratili i zrakoplovi drugih zemalja, no više od te informacije nije htio otkriti ni komentirati.

U Švedskoj se trenutno odvija godišnja vojna vježba diljem zemlje i trajat će do utorka. Zrakoplovi Gripen, koji su pratili ruske, dio su tih vježbi. Vježbom se želi podići razina obrane Švedske u scenariju visokog konflikta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene