Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječnici mislili alergija

Četiri joj mjeseca kroz nos curila tekućina iz mozga!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je liječnik posumnjao na likvor, ali se ubrzo predomislio i prepisao joj sprej za nos. I svi ostali bili su uvjereni da je riječ o najobičnijoj alergijskoj reakciji. No, Aundrea Aragon je zapravo bila na rubu smrti.

Više od četiri mjeseca kroz nos Amerikanke Aundree Aragon (35) iz Arizone curila je bistra i bezokusna tekućina za koju su liječnici bili uvjereni da je tek posljedica alergijske reakcije. Tekućina bi doslovno potekla iz lijeve nosnice kad god bi se Aundrea nagnula ili sagnula, a nakon nekoliko mjeseci ispostavilo se da je riječ o cerebrospinalnom likvoru, tekućini koja okružuje mozak i leđnu moždinu.

Pročitajte i ovo Priroda, ilustracija testovi u lipnju? Loše vijesti za alergičare: Peludna prognoza danima u crvenom, a testiranja - prekinuta Slika nije dostupna STIGLA IZ AMERIKE Zbog ove biljke milijuni ljudi imaju teške probleme. Švicarski znanstvenici sada tvrde da su otkrili "lijek"

>> Nevjerojatno: Muškarac u komi mislima komunicira s liječnicima!

'Još sam u šoku', rekla je Aundrea za ABC News nakon operacije koja joj je spasila život, s obzirom da posljedice curenja likvora mogu biti smrtonosne. 'Imala sam jako puno sreće, rekli su mi da sam mogla dobiti meningitis, pasti u komu i umrijeti', dodala je.

Njezino je stanje izuzetno rijetko i vjerojatno je to razlog što liječnici nisu odmah uspjeli dijagnosticirati što se događa. Ona sama je bila toliko zauzeta svojom djecom da u liječnike nije nimalo sumnjala, premda danas kaže da je slutila kako možda ipak nije riječ o običnoj alergiji. Dodala je i da je jedan doktor čak posumnjao na curenje likvora, ali se ubrzo predomislio te joj prepisao sprej za nos.

U međuvremenu joj je tekućina počela ulaziti u probavni trakt i pluća te je, nakon što su krenuli problemi s disanjem, pomislila da ima upalu pluća. Otišla je na hitnu službu gdje je jedna medicinska sestra ostala izbezumljena vidjevši koliko je tekućine isteklo. Napokon je obavljena analiza te je utvrđeno o čemu je zapravo riječ. Snimili su joj i sinuse te su uočili dvije pukotine kroz koje je likvor curio.

Četiri mjeseca nakon početka agonije završila je na dvosatnoj operaciji i sada se, prema vlastitim riječima, osjeća bolje i ne može prestati govoriti koliko je sreće imala.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene